Naša Facebook stran
Potekel

Javni razpis za sofinanciranje programov za obvladovanje demence v letih 2021, 2022 in 2023

 

Glavna cilja razpisa Ministrstva za zdravje sta širitev in nadgradnja programov za obvladovanje demence, ki dopolnjujejo storitve javnih služb ter blaženje in preprečevanje neželenih posledic epidemije COVID-19 za osebe z demenco in njihove svojce.

 

Predmet javnega razpisa:

  • širitev in nadgradnja obstoječih ter razvoj novih programov za obvladovanje, ki dopolnjujejo storitve javnih služb demence v lokalnih okoljih,
  • izobraževanje in usposabljanje strokovnih delavcev in sodelavcev v verigi celostne oskrbe oseb z demenco in drugih ciljnih skupin za oblikovanje demenci prijaznega lokalnega okolja.

Pri enakemu številu točk bodo imeli prednost programi, ki se bodo izvajali v manj razvitih regijah, pri čemer se smiselno upošteva indeks razvojne ogroženosti iz 3. člena Pravilnika o razvrstitvi razvojnih regij po stopnji razvitosti za programsko obdobje 2014-2020 (Uradni list RS, št. 34/14). 

 

Upravičeni prijavitelji: nevladne organizacije, ki delujejo na področju obvladovanja demence in imajo status humanitarne organizacije za kronične bolnike

 

Rok za prijavo: 29.10.2021

 

Stran razpisa: razpis

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice