Naša Facebook stran
Potekel

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju nesnovne kulturne dediščine v letu 2021

 

Predmet javnega razpisa Ministrstva za kulturo je (so)financiranje kulturnih projektov nepridobitnih kulturnih organizacij s statusom pravne osebe zasebnega prava, namenjenih varovanju in oživljanju nesnovne kulturne dediščine posebnega pomena ter tistih projektov varovanja in oživljanja nesnovne kulturne dediščine, ki so neogibno nujni in zahtevajo takojšnjo izvedbo.

 

Namen javnega razpisa je s finančno podporo krepiti izvajanje javnih kulturnih projektov nepridobitnih kulturnih organizacij s statusom pravne osebe zasebnega prava na področju varovanja in oživljanja nesnovne dediščine.

Cilji tega javnega razpisa  so spodbujati:

  • varovanje in oživljanje nesnovne dediščine, ki je vpisana v register nesnovne dediščine;
  • zagotavljanje višje ravni ozaveščenosti o pomenu nesnovne dediščine med prebivalci Republike Slovenije;
  • zagotavljanje višje ravni usposobljenosti za delovanje ljubiteljev in nosilcev na področju varovanja in oživljanja nesnovne dediščine;
  • zagotovitev dostopnosti (so)financiranih projektov čim širši javnosti v Republiki Sloveniji in v skupnem slovenskem kulturnem prostoru.

Upravičeni prijavitelji: nepridobitna kulturna organizacija s statusom pravne osebe zasebnega prava, ki je registrirana za opravljanje kulturno-umetniških dejavnosti ter posredovanje kulturnih dobrin v Sloveniji

 

Rok za prijavo: 12.7.2021

 

Stran razpisa: razpis

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice