Naša Facebook stran

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Prostovoljstvo v Sloveniji ima dolgo, bogato tradicijo, organizacije in posamezniki s svojim nesebičnim delovanjem prispevajo k razvijanju vrednot solidarnosti in medsebojnega povezovanja.

Večina prostovoljskega dela poteka preko nevladnih organizacij in prav te s svojimi aktivnostmi ogromno prispevajo k zagotavljanju socialnega minimuma svojim someščanom, saj tudi velik del programov socialne države počiva prav na njihovih iniciativah.


Ministrstvo za javno upravo je v letošnjem letu pripravilo že šesto skupno poročilo o prostovoljstvu iz katerega je razvidno, da vpis organizacij narašča in da je pregled nad stanjem organiziranega prostovoljstva v Sloveniji vsako leto celovitejši.

 

Poročilo med ostalim navaja tudi:

1. Skupno število prostovoljcev, ki so opravljali prostovoljsko delo in so vodeni v vpisniku prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom je 307.262 prostovoljcev.
2. Skupno število opravljenih ur prostovoljskega dela: 10.729.514 ur. 
3. Glede na zbrane podatke bo potrebno veliko napora in promocije vložiti v delo z mladimi ter prenesti vrednoto prostovoljstva v vzgojo in izobraževanje.

 

Celotno poročilo si oglejte tukaj.


0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Zavod Dobra družba
Cesta prvih borcev 22, 8250 Brežice