Naša Facebook stran
Potekel

Javni razpis za izvajanje mednarodnih razvojnih projektov v obdobju od 2018 do 2020

 

Predmet javnega razpisa je financiranje triletnih razvojnih projektov s področja mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki jih izvajajo nevladne organizacije, registrirane v Republiki Sloveniji.


Predmet javnega razpisa je razdeljen na 4 sklope:
Sklop A: Boj proti podnebnim sprememban in trajnostno upravljanje z energetskimi viri. Razpisuje se do en projekt, ki se bo izvajal v Podsaharski Afriki, v eni od najmanj razvitih držav.
Sklop B: Enakost spolov in krepitev moči žensk. Razpisuje se do en projekt, ki se bo izvajal v Podsaharski Afriki, v eni od najmanj razvitih držav.
Sklop C: Izobraževanje otrok o njihovih pravicah z uporabo gradiva naše pravice. Razpisuje se do en projekt v eni od držav Severne Afrike (Alžirija,Tunizija ali Egipt).
Sklop D: Ozaveščanje javnosti, globalno učenje, zagovorništvo. Razpisuje se do en projekt v Republiki Sloveniji.

 

Ministrstvo za zunanje zadeve RS bo v ponedeljek, 16. oktobra 2017 organiziralo delavnico za zainteresirane prijavitelje s pričetkom ob 13. uri. Na delavnico bodo povabljeni tudi predstavniki zasebnega sektorja, ki so izrazili interes za sodelovanje z nevladnimi organizacijami. Delavnica bo potekala v sejni sobi na Gregorčičevi 25a. Vsi zainteresirani za udeležbo na delavnici so zaprošeni, da svojo udeležbo potrdijo na razvoj.mzz(at)gov.si najkasneje do petka, 13. oktobra 2017. Delavnica bo namenjena predstavitvi in pregledu razpisne dokumentacije ter razjasnitvi morebitnih vprašanj glede pravilne priprave vlog.

 

Upravičeni prijavitelji: nevladne organizacije, registrirane v Republiki Sloveniji, ki izpolnjujejo razpisne pogoje.

 

Rok prijave: 3.11.2017

 

Stran razpisa: razpis

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice